Site İçi SEO Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Site İçi SEO Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Site İçi SEO Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Site İçi SEO Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Web siteniz için SEO yaparken, en fazla dikkat etmeniz gereken ve üzerinde durmanız gereken SEO yapısı, site içi SEO sistemidir. On Page yani Site İçi SEO’da üzerinde durmanız gereken bazı kavramlardan bahsedeceğiz.

URL Yapısı:

Web sitenizin URL yapısı, basit bir şekilde olmalıdır. URL yapınızı kullanıcılar rahatlıkla anlamalıdır. Yani URL yapınız da kullanıcı dostu olmalıdır. SEO, aslında web sitenizin ne kadar kullanıcı dostu olduğu ile doğru orantılı bir kavramdır.

URL yapınızda, uzun sayılar yerine, başlıkta bulunan okunaklı kelimeler kullanılmalıdır.

Örneğin: https://era.web.tr/tr/seo-ve-seo-danismanligi URL yapısı, SEO açısından uygun bir yapıdır. Orada bulunan SEO ve SEO danışmanlığı yazısının yerine, on haneli bir sayı olsa, bu durum SEO’ya uygun olmazdı.

URL yapınızda, UTF-8 kodlamasını, gerekirse kullanabilirsiniz. Örneğin emoji varsa ya da bazı farklı durumlarda, UTF-8 yapısı kullanılabilir. URL yapınızda, ASCII kod yapısında olmayan bir karakteri kullanmamalısınız.

URL yapınızda, alt çizgi değil, kısa çizgi kullanmalısınız. Kısa çizgi (-)

Bazı sayfalar için, sorun oluşturabilecek URL yapınız varsa, bu URL yapısının olduğu sayfayı, noindex yapabilirsiniz.

Bu arada web sitenizde çalışmayan URL olup olmadığını da muhakkak kontrol etmeli ve gerekli müdahaleleri yapmalısınız.

İçerik Yapısı:

Web sitenizde, arama motorlarının size değer vereceği en önemli parametrelerden birisi de içerik yapısıdır. İçerik yapısını kategorize ederek düzgün bir şekilde kurmalı ve kullanıcı dostu bir içerik yapısı oluşturmalısınız. İçerikleriniz; kullanıcıya değer katan, web siteniz ile alakalı ve özgün yapıda olmalıdır.

Kullanıcılar, web sitenize gelip içeriğinizi gördüğünde, eğer içeriğiniz alakasız ya da zayıf içerik ise, kullanıcılar genelde sayfayı erken terk eder. Kullanıcının web sitenizi erken terk etmesi, SEO açısından olumsuz bir durumdur.

Kullanıcılar arama sorgusu sonucunda, akıcı bir dille yazılmış, başlık ile alakalı, kullanıcıya değer katan, kolay okunabilen bir içerik görürse, bu içerik arama motorları tarafından beğenilir. Burada unutmamanız gereken ana konu, SEO adına yaptığınız her işin kullanıcı dostu olması gerektiğidir.

Metadata:

Metadata verileri oldukça önemlidir. Web sitenizin verilerinin rahat tanımlanıp, kolay anlaşılmasını sağlamak için, metadata kavramını iyi anlamalısınız. Web sitenizde bulunan meta açıklamalar, arama motorlarının web sitenize kullanıcı yönlendirmesini kolaylaştıracaktır. Yani arama motorları web sitenizi çok daha iyi tanıyacaktır.

Web sitenize gelen kullanıcılar, doğal arama sonuçları ile web sitenize geliyorsa, burada metadata payı büyüktür.

Anahtar Kelime Yapısı:

Anahtar kelime yapısı, site içi SEO çalışmalarında önemlidir. Anahtar kelime ya da kelimeler sayesinde, web siteniz ile kullanıcı arasındaki bağlantı, arama motorları tarafından daha iyi kurulacaktır. Anahtar kelime girişi yaparken, doğal olunmalı ve agresif anahtar kelime girişlerinden kaçınılmalıdır. Sadece hit almaya yönelik girilen anahtar kelimeler, orta ya da uzun vadede sizlere olumsuzluklar yaşatabilir.

Dahili Bağlantı Yapısı:

Web sitenizde, site içi oluşturulan bağlantılar, dahili bağlantılardır. Örneğin bu yazımızda, SEO ile ilgili bir kavramı yazıda geçirmiş olduğumuzu, daha önce o kavram ile açıklayıcı bir yazımız olduğunu düşünün. O kelimeyi dahili bağlantı ile geniş açıklamanın olduğu sayfaya bağlarsak, yani o kelimeden o sayfaya link verirsek, dahili bağlantı yapmış oluruz. Bu durum da faydalı bir durumdur. Tekrar ediyoruz, kullanıcı dostu olan yaptığınız işler, SEO açısından olumludur.

Optimizasyon İşlemleri:

Web sitesi oluşturulurken ve işleyiş esnasında, web sitene birçok kod ve görsel girişi yapılır. Bu kodların ve görsellerin mümkün olduğu kadar az yer kaplaması, yani optimize edilmesi önemlidir. CSS kodlarınızı, HTML kodlarınızı, JavaScript kodlarınızı ve görsellerinizi, uygun bir şekilde optimize etmelisiniz. Özellikle mobil cihaz kullanımının yoğunlaşması ile birlikte, kod optimizasyon işlemi daha da önemli bir hâl almıştır.

Blog

Reklam Ajansı

Reklam ve tasarım sektöründe dijital reklam ajansı olarak hizmet...

Web Tasarımı

Web Tasarımı Tasarım ile ilgili fikirlerin estetik çizgiler kull...

Seo Nedir?

SEO, açılım olarak Search Engine Optimization yani arama motoru opti...

Kartvizit

Kartvizit Kişilerin veya kurumların kendini tanıtmak amacı ile hazırlanan...

Afyon Web Tasarım

Afyon Web Tasarım Afyon Web Tasarım ve Web Programlama Afyon şehrinde web...

Ağrı Web Tasarım

Ağrı Web Tasarım Ağrı Web Tasarım ve Web Programlama Ağrı şehrinde web si...

Hemen Arayın Whatsapp'tan Yazın